teisipäev, juuli 26, 2011

Mündi ja küüslauguga marineeritud oad



Retsepti idee pärineb "Food Wishes" blogist.
Minu variant sai selline:

500g oakaunu
2 küüslauguküünt
mündi ja melissilehti
2spl sidrunimahla
1spl oliiviõli
1spl kreeka pähkli õli
soola, pipart, pisut mett

Eemaldasin ubadelt varrerootsud ning keetsin nad soolases vees poolpehmeks. Sellel ajal, kui oad potis podisesid, purustasin küüslauguküüned, hakkisin mündi ja melissilehed. Panin need kaussi, lisasin õli, sidrunimahla, maitsestasin soola, pipra ja meega. Kuumad oad tõstsin vahukulbiga kaussi ja lisasin marinaadi. Püüdsin kogu kupatust ka kergelt segada ja raputada. Pisut jahtunud oad tõstsin karpi ja valasin kaussi allasjäänud marinaadi ubadele. Jätsin karbi 4-5 tunniks külmkappi.
Tulemus sai ülimaitsev.




Sellel aastal kasvatan 4 sorti ube. Valisin kasvatamiseks põõsasoad, kuid alati ei tasu seemnepakil kirjutatut uskuda.
Nii selgus, et põõsasuba "Borolotto Firetonque" (need tagumised laiemad oad) on tegelikult üsna kõrged ja vajavad tugevat toestust.
Lilla sort "Amethyst" on poolkõrge ja ka teda on vaja toestada. Tundub, et on väga saagikas sort. Keetes muutuvad kaunad tumeroheliseks.
Kollane "Laurina". Maitsev ja üsna saagikas. Toestamist ei vaja. Esimene oasalat sai just sellest sordist tehtud.
Roheline "Buschbohne Skipper" on maitsev, ammu järeleproovitud sort. Pisut hilisem, kui teised.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar