Tuli kohe seekord isu kalajääkidest üks korralik selge supp keeta. Paprikat pole ma varem kalasupile lisanud. Sobis päris hästi.
Jääkideks olid lõhe ja kahe siia pead ja luud.
Puljong:
1spl võid
1 sibul
1 keskmine porgand
1 varsselleri vars
30g tükk fenkolit
700g kalajääke
1dl kuiva valget veini
1,2 l vett
1 loorberileht
5 tera pipart
Määri 3l poti põhi võiga. Pane poti põhja küllalki suurteks tükkideks hakitud köögiviljad. Nende peale lao kalajäägid (lõpused, uimed ja sabad praakisin välja, sest need võivad puljongi kibedaks teha), aseta kalajääkidele ümmargune küpsetuspaber ning kuumuta potti nõrgal kuumusel 10 minutit või kuni kalajäägid on valgeks muutunud.Nüüd lisa vein, lase kupatusel pisut keeda ning vala potti külm vesi. Kuumuta keedust pidevalt jälgides keemiseni, riisu vaht, lisa loorber ja pipar ning keeda vaiksel tulel pool tundi. Kurna.
Supp:
2 keskmist kartulit
1 sibul
1 suur porgand
pool punast paprikat
400g nahata lõhefileed
killuke võid
Tükelda köögiviljad kuubikuteks või kangideks.
Aja puljong keema ning maitsesta soolaga. Lisa keevasse puljongisse kartulitükid. Keeda need peaaegu pehmeks.
Hauta pannil samal ajal sibulat, porgandit ja paprikat.
Vala köögiviljad puljongisse ja keeda pisut.
Nüüd lisa supile lõhetükid, keera kuumus maha ja lase kalal umbes 5 minutit haududa.
Serveerimisel lisa supile mõni sidruniviil ning soovi järgi tilli.
oo, mis peen serviis :)
VastaKustutaTegin tõesti sellise väljamineku, et ostsin need toredad taldrikud linnast Solarise keskuse ühest armsast poekesest.
VastaKustuta