pühapäev, november 14, 2010

Vürtsikas forell


Üks ütlemata mõnus ahjuforelli retsept. Eelmises postituses pildil ilutsenud kalade keskmine kaal oli 1,2 kilo. Ühe kala kohta olid allpool toodud maitseainete kogused päris parajad.

Vaja läheb:

2 küüslauguküünt
1tl värskelt riivitud ingverit
hakitud tšillit(maitse järgi, punast või rohelist)
1tl soola
1spl mett
1spl õli
musta pipart

Lülita ahi 200 kraadi peale .
Suru küüslauguküüned läbi pressi kaussi, lisa ülejäänud maitseained ja sega läbi.
Määri saadud segu kalale. Aseta see fooliumile. Võid panna foolimit ka kaks kihti. Kala peaks olema nii kaetud, et peale jääks ka pisut õhuruumi. Küpseta forelli umbes 20 minutit. Lase kalal enne serveerimist pisut "puhata".
Serveeri aurutatud riisi ja tomati-kurgisalsaga.

Tomati-kurgisalsa (või salat)

2 tomatit
pool pikka kurki
1 suurem sibul, võib ka punane olla
1spl sidruni või laimimahla
3spl oliivõli, või 2spl oliivõli ja 1spl kreeka pähkli õli
mett
soola, musta pipart
maitserohelist (koriander või petersell)

Kõigepealt pane kaussi sidrunimahl, lisa mesi, sool ja pipar ja sega läbi. Nüüd nirista juurde pidevalt segades õli. Koori sibl, lõika väikesteks tükkideks ja pane kastme sisse marineeruma.
Aseta tomatid kaussi, vala peale keev vesi ja hoia neid seal umbes pool minutit. Tõsta nad nüüd korraks külma vette ja seejärel eemalda tomatitel koored. Lõika ka tomatid väikesteks tükkideks ja pane sõelele nõrguma. Koori kurk, lõika tükkideks ja aseta tomatite juurde sõelale.
Las seisavad seal oma kümmekond minutit. Lõpuks pane kurgi- ja tomatitükid sibulate juurde ning sega läbi. Lisa maitseroheline.











1 kommentaar:

  1. oi kui hea see oli. hm, mul ju maitseained kõik olemas, peaks ainult forelli poest ostma :)

    VastaKustuta