kolmapäev, oktoober 12, 2011

Küpsetatud borlotti oad


Borlotti oad on ühed minu sellesuvise ajapidamise lemmiklapsed.
Kasvasid väga hästi, olid saagikad. Ubade noored kaunad on väga maitsvad hautatult ja marineeritult. Sügisel aga rõõmustavad aiapidajat oma paksude kirjude kaunte ja nunnude seemnetega.


Seemnesaak 240g.



Ubade jaoks retsepti otsides avastasin, et enamuses neist maitsestati ube salvei ja küüslauguga. Väga palju kasutati ka tomatit. Mina tahtsin võimalikult naturaalset varianti, sestap valmisid oad sellisel viisil:

240g ube asetasin ahjuvormi, lisasin mõned salveilehed, 4 küüslauguküünt, siristasin peale pisut oliiviõli, 1spl punase veini äädikat ja kallasin peale küllaltki soolase kanapuljongi.Katsin vormi fooliumiga ja ahju 50 minutiks.


Niisiis oad enne..


ja pärast.
Järgmisel korral võiks vist vedelikku pisut rohkem olla, sest oad olid kõik mahlad endasse imanud .
Hirveliga hautise juurde sobisid aga lisandiks imehästi.

2 kommentaari:

  1. Väga isuäratav! Kas sa kasvatasid oataimed ette ka või külvasid otse peenrale? Kui külvasid otse, siis mis kuus ja mis dekaadil? Ja kas viimane saak, poetamisoad, sai koristatud alles oktoobris? Tahaks tänavu ise ka borlottiga proovida, aga lugesin, et see on tavalisest aedoast märksa külmaõrnem ja on palju pikema valmimisega - võrreldav arbuusiga (vajab külvi tärkamisest saagini 80...120 sooja päeva, see on isegi kuni 4 kuud, aga meil septembri keskel sageli juba esimesed öökülmad). Internetis soovitatakse taimed ette kasvatada, kuigi uba ei kannata hästi istutamist. Tavalist aeduba olen pannud 10 päevaste vahedega alates mai teisest dekaadi algusest kuni juuni esimese dekaadi lõpuni.
    PS. Loodetavasti oli see ikka hirveliha, mis ubadega koos serveeriti!

    VastaKustuta