Põdrajahi hooaeg on jälle käimas ja nii sattuski kena põdravasika tagatükk minu lõikelauale.No täiesti ideaalne liharullide jaoks.
Vaja läheb:
tükk pehmet põdravasika kintsuliha
100g võid
2 küüslaugu küünt
maitserohelist ( nt. salvei, pune, tüümian)
maitse järgi köömneid
soola ,pipart
paneerimiseks jahu
Hautise jaoks:
2 porgandit
1 varsselleri vars
1 sibul
3 küüslaugu küünt
mõned kadakamarjad
1 loorberileht
1dl valget veini
puljongit
Valmista maitsevõi. Selleks sega toasooja või hulka hakitud maitseroheline, purustatud küüslauk ja köömned.
Lõika liha viiludeks ja vasarda toidukile vahel õhukeseks. Laota lihaviilud lõikelauale. Puista lõigud üle soola ja pipraga,määri lihatükkidele või. Üsna tüki keskele, nii jääb rull mahlasem. Keera liha rulli ja kinnita näiteks hambatikuga.
Haki juurviljad.
Veereta liharulle jahus ja prae kiirelt paksupõjalisel pannil õli-võisegus. Tõsta rullid pannilt ja hauta samal pannil sibulat, porgandit, küüslauku ning varssellerit.
Aseta rullid uuesti pannile juurviljade vahele, kalla peale vein ja lase sellel pisut aurustuda. Nüüd kalla juurde niipalju puljongit, et rullid oleks kaetud. Lisa loorber ja kadakamarjad. Hauta rooga madalal kuumusel pool tunnikest. Maitse, kui porgand on pehme, siis on ka liharullid söömisküpsed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar