kolmapäev, detsember 07, 2011

PÖFF-i kohvik

Mõned toredad asjad tulevad sinu juurde üsna juhuslikult. Üleeelmisel suvel, kui Tahkuna tuletorni jalamil algasid Theatrumi "Tuulesaarte" etenduse proovid, otsis Ere etenduse kohviku jaoks kohvikupidajaid. Sõbranna Kaia osutas mulle ning sõnas, et näe siin on üks toiduhuviline,tema teeb su kohviku ära. Mina oskasin vaid õlgu kehitada ja pobiseda,et mis nüüd mina...Sinnapaika see jutt jäigi.

Kui Ere nädal enne proovietendust helistas ning ma aru sain,et asjaga on tõsi taga,läks järsku kiireks. Õnneks oli ta sama ettepaneku ka Kajale teinud ning nii meie koostöö algas.

Etenduse tegevus toimub Marseille-s. Prantsusepärane menüü tundus igati asjakohane. Nii kuulusid meie valikusse tapenade, crossiant, prantsuse õunakook, besee ning prantsuse vein.

Kohvikupidamise ristsed saime täiega kätte. Igal õhtul erinev publik, erinevad soovid,erinev ilm. Ühel õhtul lõppes otsa valge vein ja vesi, sest ilm oli tohutult palav. Järgmisel, tuulisel ja kõhedavõitu õhtul, olime sunnitud Kärdlast calvadosi juurde tooma. Kolmandal olid juba enne etendust crossiandid otsas.Vee vedasime kanistritega kaasa ning kohvi ja teed sai keeta vaid vaheajal, sest vooltugevus oli väga nõrk.

Etendused olid aga tohutult populaarsed, publikut palju ning tagasiside meie kohvikule positiivne.

Hea sünnitab head. Talvel tegi Ere meile ettepaneku PÖFF-i kohvikut pidada.
Tegelikult on see nii tore,et väikeses kohas leidub ettevõtlikke inimesi,kes meie kultuurielu edendavad. Samas on vahva ka see, et on ka kaasatulejaid.

Väikelinnas ainult filminäitamisega publikut kokku ei too. Nii on igal aastal ka avatud Kärdla kultuurimaja sammassaalis kohvik ning õhtuti väike kultuuriprogramm. Olgu selleks siis trummietendus, keegi armas esineja kitarri saatel või näiteks vestlusõhtu Peeter Simmiga.

Selle aasta kohviku menüü turgatas mulle pähe ka juhuslikult. Külastasime koos sõbrannadega kohvikut Mozza ning tekkis idee,et tapase stiilis me oma kohviku teemegi. Kaja oli mõttega nõus ja selline meie selleaastane kohvik siis sai.


Paprikadipp, kanamaksapasteet, hirvevorst, hummus, röstitud paprikad, tuunitud oliivid, röstitud peedid.
Kohvikukülastaja sai valida suupisteid hinnaga 50 senti ning leiba (pähklileib. brioche, sepik) sinna juurde nii palju kui soovi oli.


Vaade kohvikule. Mari Kalkuni kontrabassi mängija (nii kahju ,et nime ei mäleta) heliproovi tegemas. Kontsert oli väga südamlik ning tundus,et kuulajatele meeldis väga.
Kohvikute kujunduse on mitu aastat teinud Mae Kivilo.


Ere meie "toodangut" maitsmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar