kolmapäev, märts 21, 2012
Metssea sisefilee jõhvikakastmes
metssea sisefileed
8 viilu toorsuitsu peekonit
soola, pipart
konjakimaitselist sinepit
Kastme jaoks
2spl võid
1 sibul
1 küüslauguküüs
pool sellerivart
2spl jõhvikaid
1dl punast veini
1dl puljongit
1tl maisitärklist
1tl konjakimaitselist sinepit
1spl mett
soola, pipart
Lõika sisefileed 8-ks tükiks. Patsuta need lamedamaks. Keera filee ümber peekoniviil, kinnita hambatikuga,
pruunista lihatükid kuumal pannil õlis mõlemalt poolt. Aseta tükid kuumakindlasse ahjuvormi, maitsesta pipra ja soolaga. Määri lihatükkidele konjakimaitselist sinepit
ning küpseta 200 kraadises ahjus vähemalt 15 minutit. NB! metssealiha ei tohi jääda tooreks.
Kastme jaoks tükelda sibul, küüslauk ja sellerivars, kuumuta neid võis, lisa peotäis jõhvikaid, kata kastrul kaanega ning lase jõhvikatel pisut haududa. Nüüd lisa vein, keeda pisut ning lõpuks kalla potti kuum puljong. Keeda kaste poole võrra kokku.
Kurna vedelik, vala tagasi potti, maitsesta soola, pipra, mee ja sinepiga. Soovi korral paksenda maisitärklisega.
Eemalda lihalt tikk ja serveeri koos kastme ning ahjukõrvitsaga (pildil olev kõrvits on küpsetatud koos ürtide ja küüslauguga).
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar