pühapäev, märts 18, 2012

Metssea välisfilee kapparikastmes ja lillkapsa gratään

See uhke nimega toit on tegelikult üks ütlemata lihtne roog, mille valmistamiseks kulub vaid pool tunnikest.
Gratääni idee sain siit blogist.





umbes 600g välisfilee tükk
2spl kappareid
soola
pipart
paprikapulbrit
jahu
200ml vahukoort



Lõika metssea välisfilee ristikiudu umbes 2 sentimeetri paksusteks viiludeks, vasarda filee lamedamaks. Puista peale soola, musta pipart ja paprikapulbrit, keeruta liha jahus ning prae paksupõhjalisel pannil mõlemalt poolt mõni minut. Nüüd lisa pannile kapparid ja vahukoor,maitsesta soolaga, keera kuumus madalaks, kata pann kaanega ning jäta vaikselt kümnekonnaks minutiks hauduma. Piilu vahepeal, et vedelikku ikka jätkuks, vajadusel lisa pisut vett.

Lillkapsa gratään

500g lillkapsast
1dl vahukoort
1spl sinepit ( konjakimaitselist)
1 munakollane
peotäis kuivatatud piparmünti
soola
valget pipart
100g riivjuustu

Lase kastrulis vesi keema, lisa piparmündilehed, keeda pisut. Siis lisa sool ning õisikuteks jaotatud lillkapsas. Keeda 8 minutit (algses retseptis oli 5 minutit, minu õisikud olid ilmselt suuremad, nii et kulus rohkem aega).
Sega suuremas kausis omavahel munakollane ja sinep ühtlaseks, lisa vahukoor ja juust, maitsesta soola ja valge pipraga.
Nõruta lillkapsas, vala kaussi, soovi korral lisa ka hakitud piparmündilehti. Sega kergelt läbi.
Vala lillkapsasegu võiga määritud vormi ning küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Väga maitsev roog, ilmselt värske mündiga veel maitsvam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar