neljapäev, oktoober 28, 2010

Hatšapuri



See mõnus gruusia pirukas sattus rohelisse märkmikku Eesti Ekspressist Gruusia-Vene sõja aegu. Eks olin minagi südames väiksama poolel. Olen märganud, et hatšapuri on ka väga paljude toidublogijate lemmik. Lihtne valmistada, samas päris toekas suutäis. Kohustuslik täidise komponent on sulguni või brõnza juust.

125g hapukoort
75g võid
1 muna
3dl jahu
0,5tl soola
0,25tl soodat(proovisin korra ka küpsetuspulbriga,kuid soodaga tuleb krõbedam)
150g sulguni või brõnza juustu
1 küüslauguküüs
1spl õli

Sulata või ja sega hapukoorega. Klopi muna lahti ja lisa pool sellest või-hapukooresegule. Sõelu jahu kaussi ning lisa sool ja sooda. Nüüd kalla kaussi ka hapukooresegu ja sõtku tainaks. Jaota tainas kaheks võrdseks osaks.
Riivi juust jämeda riiviga. Purusta küüslauguküüs ja sega õliga.
Rulli tainapallid ümmargusteks ketasteks, tõsta esimene ahjuplaadile, määri küüslauguõliga, raputa üle riivitud juustuga, kata teise kettaga, suru ääred kokku. Määri munaga, tee pirukale kahvliga õhuaugud. Küpseta 200 kraadises ahjus kuldseks. Kulub 10-15 minutit.
Maitseb kõige paremini otse ahjust tulles.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar