Retsept oli mul Maalehe lisast juba mõned aastad tagasi välja lõigatud ja ühe kokaaraamatu vahele pistetud. Leidsin selle just ajal, mil oli tõeline kurgiuputus. Tegin järele. No on tõeliselt maitsev. Kaks kuud peale valmistamist on ikka endiselt krõmps ja värske. Hoian purke siiski külmkapis.
2kg kurke
3 suurt sibulat
1 küüslaugupea
2-3 tilliõisikut
2spl jämedat soola
2spl suhkrut
2spl 30% äädikat
1tl sinepipulbrit
1tl purustatud musta pipart (panin pisut vähem)
1tl mädarõigast
Viiluta kurgid, sibul ja küüslauk. Aseta kõik suurde kaussi, lisa tilliõisikud, sool, suhkur,äädikas, sinepipulber, pipar ja mädarõigas. Sega. Enda kümme sõrme on selleks kõige sobivamad. Mõne aja möödudes hakkab kurgiviiludest eraduma vedelikku. Nüüd on paras aeg segu kuumutatud purkidesse suruda ning purgid kaanetada.
Seisab külmkapis pool aastat.
2kg kurke
3 suurt sibulat
1 küüslaugupea
2-3 tilliõisikut
2spl jämedat soola
2spl suhkrut
2spl 30% äädikat
1tl sinepipulbrit
1tl purustatud musta pipart (panin pisut vähem)
1tl mädarõigast
Viiluta kurgid, sibul ja küüslauk. Aseta kõik suurde kaussi, lisa tilliõisikud, sool, suhkur,äädikas, sinepipulber, pipar ja mädarõigas. Sega. Enda kümme sõrme on selleks kõige sobivamad. Mõne aja möödudes hakkab kurgiviiludest eraduma vedelikku. Nüüd on paras aeg segu kuumutatud purkidesse suruda ning purgid kaanetada.
Seisab külmkapis pool aastat.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar