neljapäev, jaanuar 27, 2011

Krõbedad kanatiivad apelsinikastmes


Vaatamata sellele, et pilt ei näe eriti apetiitne välja on kanatiibade maitse suurepärane. Retsept leitud SIIT. Minupoolsete mugandustega valmis järgmine roog:

Vaja läheb:

pool kilo kanatiibu

1 suur mahlane apelsin (1 dl värskelt pressitud mahla)

2spl suhkrut

3spl riisiäädikat

1-2spl Linghams Ginger Garlic Chilli Sause( kindlasti sobib ka mõni muu vürtsikas kaste, või siis tšilli ja küüslauk naturaalsel kujul)

1spl sojakastet

soola, pipart, vürtsikat tomatikastet, jahu-tiibade paneerimiseks

Tegevuskäik:

Valmista kaste. Pese apelsin hoolikalt. Riivi umbes pool koorest. Pigista apelsinist mahl ning pane koos koore ja suhkruga potti ning keeda poole koguseni, nii umbes 10-15 minutit.Võib kasutada ka valmis apelsinimarmelaadi, kuid lugedes E-de hulka sildil, tundus mulle värske apelsini kasutamine mõistlikum. Lisa äädikas, tšillikaste ja sojakaste. Keeda veel mõned minutid. Jäta ootele.

Tükelda kanatiivad kolmeks. Aseta need kaussi, maitsesta soola, pipra ja vürtikasmega. Võta tugev kilekott, vala sinna helde käega jahu, kummuta kanatiivad kotti ning mulju nad jahuseks. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber (videos on foolium, kuid paber on minu arust parem, sest fooliumile kippusid tiivad kinni jääma) määri see kergelt õliga, lao tiivad paberile ja pintselda õliga. Küpseta mõlemalt poolt (200 kraadi) umbes 25 minutit, tiivaotsad võtsin peale esimest 25 minutit välja.

Aseta kanatiivad kaussi, kuumuta kaste keemiseni, vala tiibatele, sega. Nämma!!!


2 kommentaari: