reede, jaanuar 14, 2011

Martsipani-toorjuustu keeks

Keeksi olen väga harva küpsetanud. Vist ikka põhjusel, et ma pole keeksisõber, tundub teine kuidagi liiga rammusana. Selle aasta 14. päeval vaatasid mulle külmutuskapist vastu aga kausitäis toorjuustu ja kohe parim enne tähtaega ületev martsipanimass, nii et tooraine dikteeris retsepti. Guugeldasin, ja leidsin Ragne blogist toorjuustukeeksi retsepti, lisasin omapoolsed muudatused ja ........


175g võid
100g toorjuustu(ise tehtud)
100g mandlitega martsipanimassi
120g suhkrut
3 muna
3,5dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1tl vaniljesuhkrut

Tõstsin kõik ained varakult toasooja. Vahustasin köögikombaini segamisanumas või, toorjuustu ja suhkru. Poole vahustamise pealt otsustasin lisada ka martsipanitükid, mis kahjuks või õnneks täielikult ei segunenud ning tänu sellele küpsesid keeksi sisse pruunikad augud, mis olid sellise mõnusa martsipanise maitsega. Lisasin ükshaaval munad. Segasin kuivained eraldi kausis ja lisasin või-toorjuustu-martsipanisegusse. Valasin taina 1,5 liitrisesse keeksivormi ning küpsetasin 150 kraadises pöördõhuga ahjus tund ja 10 minutit.Tegelikult päris maitsev tuli.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar