laupäev, jaanuar 01, 2011

Jõululaud

Ma ei tea, kui kaua on mul indu toidublogi pidada. Kuid võib isegi võimalik olla, et kolm aastat. Näiteks minul ise oleks üsna huvitav mäletada, milline oli meie pere jõululaud aastal 2007, aga kahjuks ei ole enam meeles. Kui ma peaksin aastal 2013 veel blogi pidama, on siis mul võimalus aastasse 2010 piiluda.

Eelroaks hiidkrevetid värske salatiga.

Põhiroogasid oli kolm: pikalt haudunud seakülg mee-sinepi marinaadis, ahjukana ( sidruni asemel kasutan laimi), ahjupart ( pardi kõhtu puistasin soola ja pipart, toppisin ühe apelsini ja õunaviilud ning peotäie musti ploome, määrisin ka pealt soola-pipraseguga, keerasin pardi algul küpsetuspaberisse, siis mässisin fooliumisse ning ahju koos kanaga, kõigepealt tugeval kuumusel 20 minutit, pärast veel 2 tundi 180 kraadi juures, siis pool tundi ilma paberiteta, kuni part on pealt ilus pruun ja krõbe).

Lisandiks Uus-Kongo talu ilma lisanditeta hapukapsad hautatud poolkuiva valge veiniga, ahjukartulid, küpsetatud kõrvitsatükid, karamelliseeritud punased sibulad, seened veinimarinaadis, marineeritud kurgid.

PS. Tõnise tungival nõudmisel olid laual ka verivorstid pohlamoosiga.

Magustoiduks kreembrülee pannacotta jäätise, passionivilja ja värskete vaarikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar