teisipäev, märts 29, 2011

Kanaroog Jamie moodi

Kui kalendrist vaatab vastu kevad, kuid õues sajab laia lund, lähevad meelest lubadused figuuri jälgima hakata. Hing ja ihu ihkavad hoopis midagi toitvat ja lohutavat. Nii valmiski õhtusöögiks värske salati asemel hoopis toekas ahjuroog. Retsepti põhiidee Jamie koduraamatust.

6 koorega keedetud kartulit

250g kirsstomateid

4 nahaga kanakintsu

1 küüslauk

oliiviõli

balsamico kreemi

kuivatatud punet soola, pipart


Lõika kondita kanakintsud sobivateks tükkideks. Piserda kintsudele õli, puista peale soola ja pipart ning sega hästi läbi. Kuumuta pann, lao kanatükid nahaga allpool pannile ja prae pidevalt segades umbes 10 minutit.

Tomatite koorimiseks kalla keev vesi tomatitele. Lase minut seista ning aseta seejärel külma vette. Koored eemalduvad tomatitelt lausa iseenesest!

Kalluta kanatükid kaussi, aseta sinna ka kooritud ja sobivateks tükkideks lõigatud kartulid, kirsstomatid ning küüslauguküüned. Piserda komponentidele veel õli, balsamico kreemi, puista peale lahke käega punet, maitsesta soola ja pipraga. Sega kõik hoolikalt läbi, vala ahjuvormi ja küpseta 200 kraadises ahjus pool tunnikest. Lisandiks sobib värske salat ning klaasike valget veini annab õhtusöögile romantikahõngu.

1 kommentaar:

  1. tegime reedel Lauraga, tuli nii suurepärane, et kraapisime ahjuvormi pealt kõik, mis võtta andis! :)

    VastaKustuta