kolmapäev, detsember 15, 2010

Karamelliseeritud punased sibulad




Niisiis, sõbrakesed, kas vasakpoolne sealiha rull meie selleaastat jõululauda kaunistab, ma veel ei tea. Kuid parempoolsetest karamelliseeritud sibulatest tuleb jõululaua hitt. Idee näppasin Rosemary kokakooli saatest.

1kg keskmise suurusega punaseid sibulaid
1spl tumedat muscavado suhkrut
1spl balsamico äädikat (kasutasin kreemi)
1spl võid

Koori punased sibulad nii, et juurepoolne osa jääks üsna terveks ning ka varte "rootsudest" jääks midagi alles. Lõika sibulad pikuti pooleks ning balanšeeri neid kergelt keevas vees mõned minutid. Nõruta sibulad. Pane pannile või, sulata selles suhkur ja lisa balsamico. Küpseta sibulapoolikuid mõlemalt poolt paar minuti pannil, järelküpseta ahjus 180 kraadi juures pool tundi.

1 kommentaar:

  1. Ahvatleb järele proovima... Kujutan ette kuidas nende väheste koostisainete maitsed tervikuks sulavad.

    VastaKustuta