kolmapäev, jaanuar 04, 2012

Lihtne lehttaina pirukas brie juustu ja pirnidega

Üks ütlemata lihtne pirukas. Maitseb aga hää.



500g lehttainast
2 suuremat pirni
150g brie juustu
kreeka pähkleid
palsamiäädika kreemi

Rulli lehtainas õhemaks, lõika taina servadest 1cm kauguselt terava noaga sisselõiked, nii et saad nn.raami(ära tainast läbi lõika). Viiluta juust ja kooritud pirnid õhukeseks. Laota kõigepealt tainale juustuviilud, siis pirnilõigud. Puista peale murendatud kreeka pähklid. Pista pirukas 200 kraadisesse ahju, küpseta umbes 15 minutit ning valmis ta ongi. Kuumale pirukale võib peale siristada pisut palsamico kreemi ja mett.

Märkus.(14.01)
Küpsetamisel peab ikka arvestama, et igal ahjul on oma iseloom. Valmistasin sama pirukat täna linnakorteri ahjus ning seal vajas ta küpsemiseks lausa 25 minutit.

2 kommentaari:

  1. Ossa! Uus aasta ja kaunis kujundus:)

    VastaKustuta
  2. Tänud! Mul oleks soov pilte ka suuremaks saada. Seda ei ole veel kahjuks suutnud välja nuputada. Vajan ilmselt abiõpetajat.

    VastaKustuta