Ei tea, kas see on algaja õnn või midagi muud, aga kilude vürtssoolamine õnnestus väga hästi.
Lõpuks sai ära proovitud ka Leif Mannerströmi raamatust "Heeringas ja räim" see ammu mõttes olnud retsept.
Kiiduväärt roog. Läheb kindlasti kordamisele.
Koostisained:
1 karp vürtsikilu
pool punast sibulat
5cm jupp porrulauku
2spl kappareid
tilli
Vinegrettkaste:
1küüslauguküüs
4tl punaveiniäädikat (kasutasin siidriäädikat, mis sobis ka väga hästi)
1dl oliiviõli
1spl Dijoni sinepit
pisut soola ja pipart
Fileeriga kilud, eemaldage nahk ning laduge kenasti vaagnale. Lõigake porru imeõhukeseks ja hakkige sibul hästi peeneks. Puistake need kaladele ning lisage kapparid.
Kastme jaoks purustage küüslauguküüs. Lisage äädikas, sinep, sool ja pipar. Segage juurde oliiviõli ja laske kastmel pisut tõmmata.
Valage kaste kiludedele ning jätke paariks tunniks külma maitsestuma
Kaunistage maitserohelisega ning nautige röstisaia, aga miks ka mitte musta leivaga.
P.S. Ei tea, millise kaaluga Rootsis kilukarbid on, minul kulus selle retsepti tarvis umbes 30 kilu.
Need kilud panevad küll enese järele õhkama:)
VastaKustuta