kolmapäev, detsember 01, 2010

Isetehtud jogurt


Olen kevadest saadik vahelduva eduga ise jogurtit teinud. Minu hea abiline on Midzu jogurtimasin (sojapood.ee).
Jogurti valmistamiseks kasutan 3,5% piima. Algul proovisin 2,5% piimaga, kuid jogurt tuli väga vedel. Juuretiseks on parim Valio Gefiluse maitsestamata jogurt. Hästi sobis juuretiseks ka Kreeka 10% jogurt, mida kahjuks pole viimasel ajal Stockmannis müügil näinud. Olen proovinud veel ka talujogurteid, kuid tulemus polnud kuigi hea.
Jogurit valmistamiseks valan piima kastrulisse ja kuumutan 42 kraadini. Võtan 3 spl juuretist ja segan vähese sooja piimaga. Kallan sooja piima jogurtivalmistamise konteinerisse ja niristan ettevaatlikult juuretise piimasse. NB segada ei tohi! Sulen karbi kaanega ja asetan selle masinasse. Masin vooluvõrku ja hiljemalt 8 tunni pärast on jogurt valmis. Nüüd veel paar tundi külmkapis järelvalmimist ja valmis ta ongi.
Enne maitsestamist võtan 3spl juuretist järgmiseks korraks. Viimase jogurti valmistamisel oli juuretis kasutusel kolmandat korda, mis kirjade järgi pidi olema maksimum. Kavatsen ka neljandat korda katsetada. Kui ei õnnestu ,siis tuleb teha lisamärkus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar