neljapäev, detsember 02, 2010

Spinatipirukas


Üht kohvikuüritust ette valmistades sattusin sellele retseptile.
Tainas:
1 suur muna
6spl maitsestamata jogurtit(isetehtud)
1dl õli
nisujahu
Täidis:
200g külmutatud spinatit(või värsket)
250g fetajuustu
soola
musta pipart
Määrimiseks:
muna
Kõigepealt valmistasin täidise. Kuumutasin pannil sulatatud spinati, lisasin riivitud juustu, maitsestasin soola ja pipraga ning jätsin täidise jahtuma.
Segasin kausis muna, jogurti ja õli ning hakkasin lisama jahu. Algul segasin lusikaga, hiljem võtsin ka näpud appi. Tainas ei tohi tulla liiga tihke vaid selline kergelt rullitav. Nüüd jagasin taina kaheks võrdseks palliks ning rullisin ühesuurusteks nelinurkadeks. Asetasin esimese tainaruudu ahjuplaadile, laotasin täidise tainale ning katsin teise tainatükiga. Peitsin pealmise tainatüki servad alumise alla. Pintseldasin piruka lahtiklopitud munaga, tegin keskele õhuaugu ja küpsetasin 200 kraadises ahjus kuldseks. Selleks kulus 25 minutit.

Lisaksin siia nüüd ka mõned märkused.
1.Tainas on super hea. Lihtne teha, komponendid on pea alati olemas. Ei pea külmkapis seisma.
2.Ei tea miks, kuid täidise maitse mulle eriti ei istunud. Kuidagi liiga intensiivne. Oli siis viga juustus või külmutatud spinatis? Mõtlesin, et järgmisel korral võiks täidisele lisada näiteks keedetud muna.
3.Mingi muu täidisega läheb kindlasti kordamisele.


1 kommentaar: