kolmapäev, detsember 15, 2010

Sea sisefilee rull


Jõulude ajal lihtsalt peab venna ihu sööma. Meie oleme väikesed sealiha sööjad. Ilmselt kaalub metsanotsu liha kodunotsu liha lihtsalt üle. Aga jõulude ajal ei puudu meie laualt seapraad. Sellel aastal siis selline katsetus.

1 sea sisefilee
1 alus toorsuitsupeekonit
1 spl tomatitapenadet
1 röstitud küüslaugupea
peotäis kreeka pähkleid
50g külmutatud spinatit
võid
soola, pipart

Kõigepealt valmista täidis. Hauta spinat võis, lisa hakitud pähklid, tomatitapenade ja pigisat küüslauguküüntest välja pehme sisu. Jäta segu jahtuma.
Puhasta sisefilee kelmetest ning tee sellesse pikuti sisselõige, kuid ära fileed pooleks lõika. Vasarda filee toidukile vahel õhukeseks nelinurgakas. Määri täidis lihale ja keera filee rulli. Laota peekon lauale nii, et ribad kataksid pisut teineteist. Aseta fileerull peekoniribadele ja mässi need kenasti lihale ümber. Mina kasutasin kinnitamiseks hambatikke. Pruunista rull igast küljest(? rull ju ümmargune) kuldseks ja pista 20 minutiks 180 kraadisesse ahju. Mina küpsetasin 25 minutit ja tundus, et seda oli pisut palju.
Kõrvale sobisid suurepäraselt karamelliseeritud punased sibulad, mille retsept tuleb järgmises postituses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar