neljapäev, veebruar 03, 2011

Ahjukana kõrvitsaga

Siin peesitab eelmise aasta viimane kõrvits. Kõdusõnniku mullal kasvanud muskaatkõrvits, sordi nimi "Waltham Butternut". Kõrvitsa maitse teeb poest ostetule igal juhul silmad ette. Vaatamata sellele, et teadjamad hoiatasid, et
kõrvits ei pruugi säilida, kuna varrerootsud ei olnud korjamise hetkel veel puitunud, säilisid viljad väga hästi.
Selles retseptis said siis kokku kana ja kõrvits. Sellisel moel olen kana valmistanud lugematuid kordi. Põhiidee sain Mer-meri blogist.
Vaja läheb
1 suurem kana
2 suuremat laimi
soola, pipart
meelepäraseid ürte
sojakastet
oliiviõli
Kuivata kana seest ja väljast korralikult majapidamispaberiga. Nüüd hõõru kanake soola ja pipra seguga, ikka seestpoolt ka. Soola kulub umbes üks triiki supilusikatäis( mina soolast eriti ei armasta, soolasõbrad võivad kogust pisut suurendada). Valmista endale sobivatest ürtidest segu ja patsuta see kanale peale ja sisse. Minu tavaline segu on 1tl tüümiani, 1tl peterselli ja 1tl punet. Pese laim hoolikalt kuuma veega ja tee talle kahvliga augud sisse ning topi see kanale kõhtu. Kuumuta ahi 225 kraadini. Aseta kana ahjupotti ja küpseta 20 minutit,nii et kana on juba kenasti kuldne.
Vahepeal valmista segu 1dl oliiviõlist,1 laimi mahlast ja 3 spl sojakastmest. Nüüd küpseta kana veel tund aega 180 juures, iga 15 minuti järel pintselda teda õliseguga. Viimase pintseldamise ajal lisa kana ümber sibula ja kõrvitsatükid, püüa neid pisut juba tekkinud mahlas pöörata. Kui kõrvitsatükid jäävad sinu jaoks krõmpsuks, võid lasta toidul kaane all mõni aeg "tõmmata".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar