kolmapäev, veebruar 23, 2011

Röstitud paprikad

Röstitud paprikad on itaallaste toiduklassika. Esimest korda sõin ma seda hõrgutavat suupistet Controvento restoranis. Praegu tagantjärele meenutades, ajab lausa naerma, kuidas ma püüdsin neid kodus järele teha -kõige raskemaks osutus naha eemaldamine. No oleks võinud ju ometi kuskilt järele uurida. Nüüd on aga see mõnus suutäis tõusnud meie pere ja ka sõprade üheks suureks lemmikuks, nii et üsna tihti pean retsepti ka teistega jagama. Kuigi praegu võib paprikate valmistamist nii mõnestki blogist või raamatust leida, panen siiski oma variandi ka kirja.

1 kg paprikaid
2 spl sidrunimahla
4 spl oliiviõli
2 spl kreeka pähkli õli (minu jaoks kohustuslik)
1 spl mett
1 tl soola
musta pipart
värskeid või kuivatatud ürte (sobivamad on basiilik ja pune )
3 küüslauguküünt
Alusta paprikate röstimisest. Lülita ahi grillirežiimile (250). Pane ahjuplaadile küpsetuspaber, lõika paprikad pooleks, aseta lõikepool allpool plaadile , piserda õliga ning grilli 20 minutit. Jälgi protsessi pidevalt, paprikad peavad pealt täiesti mustaks minema ja natuke söemaitset teeb roa eriti hõrgutavaks.Nüüd on variante 3.1) Jäta paprikad plaadile ja kata fooliumiga.2) Pane paprikad kilekotti.3) Aseta kaussi ja kata taldrikuga. Olen kõik järele proovinud ja kõik nad ka töötavad. Jahuta paprikaid niipalju, et sõrmed kuumusele vastu peavad ( kui lased paprikatel liialt ära jahtuda, siis on nahka juba kehvem pealt ära tõmmata). Eemalda nahk; väikese noaga tõmmates eemaldub see väga hästi.
Valmista sidrunimahlast, õlidest ja maitseainetest kaste. Loa paprikad kaussi, puista vahele ürte ja küüslauguviile, kalla peale ka paprikatest eemaldunud mahl. Lase paar tundi maitsetel laagerduda.
Võta viil omaküpsetatud leiba, määri peale võid, asete leivale röstitud paprika ja naudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar