1 kg paprikaid
2 spl sidrunimahla
4 spl oliiviõli
2 spl kreeka pähkli õli (minu jaoks kohustuslik)
1 spl mett
1 tl soola
musta pipart
värskeid või kuivatatud ürte (sobivamad on basiilik ja pune )
3 küüslauguküünt
Alusta paprikate röstimisest. Lülita ahi grillirežiimile (250). Pane ahjuplaadile küpsetuspaber, lõika paprikad pooleks, aseta lõikepool allpool plaadile , piserda õliga ning grilli 20 minutit. Jälgi protsessi pidevalt, paprikad peavad pealt täiesti mustaks minema ja natuke söemaitset teeb roa eriti hõrgutavaks.Nüüd on variante 3.1) Jäta paprikad plaadile ja kata fooliumiga.2) Pane paprikad kilekotti.3) Aseta kaussi ja kata taldrikuga. Olen kõik järele proovinud ja kõik nad ka töötavad. Jahuta paprikaid niipalju, et sõrmed kuumusele vastu peavad ( kui lased paprikatel liialt ära jahtuda, siis on nahka juba kehvem pealt ära tõmmata). Eemalda nahk; väikese noaga tõmmates eemaldub see väga hästi.
Valmista sidrunimahlast, õlidest ja maitseainetest kaste. Loa paprikad kaussi, puista vahele ürte ja küüslauguviile, kalla peale ka paprikatest eemaldunud mahl. Lase paar tundi maitsetel laagerduda.
Võta viil omaküpsetatud leiba, määri peale võid, asete leivale röstitud paprika ja naudi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar