pühapäev, veebruar 20, 2011

Marineeritud kilud

Retsept on pärit raamatust " 450 retsepti kogu maailmast". Seal oli küll tegu anšoovistega, aga ka kiludega õnnestus toit hästi. Tegin väikesed omapoolsed muudatused. Algretseptis näiteks suhkrut polnud.

240g värskeid kilusid
3 sidruni mahl
2spl külmpressitud oliiviõli
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
1spl värsket peterselli
meresoolahelbeid
pisut suhkrut

Lõika ära kilude pead ja sabad. Seejärel lõika kalad küljelt lahti. Ava kilud piki selgroogu laiali, eemalda ettevaatlikult selgroog. Aseta kilud nahapool allapoole kaussi ja vala üle sidrunimahlaga, kihtide vahele riputa soola(mahl peab kalu täielikult katma). Jäta kalad üleöö seisma. Kalaliha peab muutuma valgeks. Pane kalad sõelale nõrguma. Serveerimisel lao kilud vaagnale. Valmista oliiviõlist, natukesest sidrunimahlast, suhkrust ja hakitud küüslaugust segu ning vala see kaladele. Puista peale pisut soolahelbeid ja jäta mõneks ajaks jahedasse ootele. Puista peale hakitud peterselli ja naudi. Mõni keerd värsket pipart ei tee ka paha. Mõtlen siin, et järgmisel korral võiks marinaadisegusse ka pisut tšillit sokutada.
Muide, nii kilu kui ka anšoovis on mõlemad heeringalised. Üks siis pärit Läänemerest, teine Vahemerest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar