Kui nüüd kõik ausalt ära rääkida, siis on see kook maha viksitud siit blogist. Ise perenaisega koos valmistatud ja mõnusa seltskonnaga aasta tagasi ära söödud. No tuli selline nostalgia peale, et pidin selle mõtte kohe teostama. Šokolaadivarude revideerimisel selgus, et mul oli vaid 200g valget šokolaadi, vaja on aga 300g. Niisiis otsustasin teha kooki hoopis väikestes vormides.
100g võid
150g valget šokolaadi
2 muna
2spl suhkrut
3spl jahu
poole sidruni riivitud koor
pisut soola
pohli
Sulata või, võta tulelt ning sega sisse tükeldatud valge šokolaad. Vahusta munad suhkru ja sidrunikoorega. Sega omavahel vahustatud munad ja šokolaadimass. Sõelu juurde soolaga segatud jahu ja sega ühtlaseks tainaks.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri 4 portsjonvormi (läbimõõt 8,5 cm, kõrgus 4,5 cm) võiga. Vala tainas vormidesse, puista peale pohlad ja küpseta ligikaudu 15 minutit.
Serveeri jahtunult.
Mina tegin sellise vea, et küpsetasin 12 minutit ning ilmselt seetõttu jäi kook keskelt liiga vedel. Koogi võlu on selles, et ta peab olema seest pehme. Järgmisel korral pean jälgima, et koogipind oleks ka keskelt kuldne.
Tuttav kook ja hea nipp! Kohe näha, et kevad hakkab tulema, piltidesse jagub juba rohkem valgust, väga hea!
VastaKustutaTõesti, päevavalguses õnnestuvad pildid paremini.Kahjuks oleme sellised õhtused sööginautlejad ning mõnigi postitus jääb heade piltide puudumisel lihtsalt tegemata. Sinu poolt etteseatud latt on ikka võga kõrge.
VastaKustutaSorry mitte võga vaid VÄGA
VastaKustutaLatti oled sa ikka ise kõrgele upitanud;)
VastaKustutaMm. kui isuäratavad need näevad :)
VastaKustuta