pühapäev, september 18, 2011

Marjapirukas



Põhi
125g toasooja võid
3spl suhkrut
2,5dl jahu
1 toasoe muna
1tl küpsetuspulbrit
tibake soola

Kate
marju (või õunu, ploome jne.)
2dl hapukoort
2 muna
3spl suhkrut
soovi korral 1tl vaniljesuhkrut

Lülita ahi 200 kraadile sooja.
Vahusta või kergelt suhkruga, lisa muna ja vahusta veel pisut. Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool. Vala jahu või-munasegusse ja sega kiirelt taignaks.
Määri taigen ühtlaselt pirukavormi põhjale, ääred pisut kõrgemaks.
Puista marjad taignale (pildil oleval pirukal on vaarikad ja mustikad).
Sega kokku hapukoor, munad ja suhkur ning vala marjadele.
Küpseta pirukat 200 kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Serveeri jahtunult.

Taignapõhja retsept on pärit Salme Masso 1988. aastal ilmunud "Õunaraamatust".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar