kolmapäev, november 30, 2011

Õllepliinid


Forellimarja purgid külmkapis lausa nõudsid enda väärilist hindamist. No kaua sa väärt toiduainet vaid röstisaia peal nosid. Nii need pliinid tehtud saidki. Retsept on pärit ühest vanast Õhtulehest, Nevski restorani peakokalt.

150g tatrajahu
75g nisujahu
20g pärmi
3dl leiget piima
1dl heledat õlut
2 väiksemat muna (kollased ja valged eraldi)
näpuotsatäis soola
törts hapukoort

Sulata pärm leiges piimas. Lisa õlu, jahu, munakollased, sool ja hapukoor. Sega tainas korralikult läbi, kata kauss puhta rätikuga ja jäta sooja kohta paariks tunniks kerkima.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega nad taignasse ning jäta veel pooleks tunniks kerkima.
Sulata paksupõhjalisel pannil selitatud või ning küpseta keskmisel kuumusel pliinid. Ära tainast enam sega, segamine võtab pliinidelt õhulisuse.


Selitatud või on panni kõrval tassis. Selline või on väga hea praadimiseks, kannatab kõrget temperatuuri ning ei lähe suitsema.
Või selitamiseks sulata see kastrulis keskmisel kuumusel. Või jaguneb kolme kihti, peale vaht, keskele võikiht ning põhja piimavalgud. Võta pott tulelt. Vaht eralda vahukulbiga. Vala sulanud või ettevaatlikult teise anumasse,põhja tekkinud vedelik viska minema.


Serveeri pliine hapukoore, kalamarja, marineeritud punase sibula tükkide ning maitserohelisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar