laupäev, detsember 04, 2010

Prantsuse šokolaadikook


Järgmisel nädalavahetusel toimub Hiiumaal üks osa PÖFF -i filmifestivalist. Kui kõik läheb nii nagu mõeldud, siis saab seda kooki süüa festivali kohvikus. Kuna kohvik tuleb prantsuse stiilis, siis googeldasin päris palju ning jäin sellele retseptile pidama, põhjusel, et suhkrut peab lisama tavapärasest vähem.
180g võid
70g suhkrut
200g tumedat šokolaadi
4 muna
1spl nisujahu
vormi määrimiseks võid
Kõigepealt valmista ette küpsetusvorm. Selleks määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetusvorm võiga. Lõika küpsetuspaberist põhja suurune ring ja suru see vormi põhja. Kata ka vormi servad paberiga. Määri veelkord võiga.
Pane või paksupõhjalisse potti ja sulata väga madalal kuumusel. Lisa suhkur, sega. Murra šokolaad tükkideks ja lisa või-suhkrusegule ning sega hoolikalt. Tõsta pott tulelt. Klopi kausis lahti munad (umbes 1 minutit) ja sõelu juurde jahu. Vala pidevalt segades muna-jahusegule juurde šokolaadisegu. Sega korralikult. Vala tainas vormi ja raputa kergelt. Jäta 10 minutiks seisma.
Soojenda ahi 170 kraadini. Võta kõrgem küpsetusvorm, asete sellele tükk fooliumi, fooliumile lahtikäiv koogivorm, tõsta fooliumi servad üles. Vala küpsetusvormi umbes 1 cm jagu keeva vett.
Vaata, et vesi ei puutuks kokku koogivormiga. Küpseta kooki 30-35 minutit.
Võta kook ahjust ning lase restil 1 tund jahtuda. Nüüd kalluta kook tagurpidi restile ja jahuta veel 2 tundi. (Seda võibolla ei pea kindlasti nii tegema, minu arust võib ka õigetpidi serveerida. Aga kuna selles retseptis nii soovitati, panen selle ka kirja.)
Serveerimisel raputa üle tuhksuhkruga. Punased pohlad on ka üsna mummid.
Allikas: YouTube French Chocolate Cake

1 kommentaar:

  1. Hmm, mulle meeldis!

    Huuli silitas koogis olev või. Tekstuur sametine, samas õhuke koorik meeldivalt krõbe. Maitsed taskaalus.

    VastaKustuta