pühapäev, detsember 12, 2010

Tomatitapenade

Tapenade on Prantsusmaalt Provance piirkonnast pärit oliivipasta, mille põhikomponendid on mustad oliivid, kapparid, anšoovised ning oliivõli. Meie pakkusime seekord oma prantsusepärases kohvikus aga tomatitapenadet, mis koosnes päikesekuivatatud tomatitest ja kalamata oliividest.

Huvilistele on retsept siin.
1 purk (280g) päikesekuivatatud tomateid
1 purk (360g) kalamata oliive
1 küüslaugupea
mett
basiilikut (värsket või kuivatatud)
soola, pipart
Kõigepealt rösti küüslauk. Mässi küüslaugupea fooliumisse ning aseta see 15 - 20 minutiks 200 kraadisesse ahju. Energiasäästlikkuse seisukohalt võiks valmistada kohe mitu pead korraga ning samal ajal veel saiad ahju pista. Nõruta oliivid (kivideta), puista need köögikombaini purustajasse, lisa purk päikesekuivatatud tomateid. Kogu õlikogust ei tarvitse korraga lisada, hiljem saab seda vajadusel lisada. Nüüd pigista küüslaugupeadest pehme sisu välja ja lisa koos mee ja basiilikuga tomatitele. Surista ained pastaks. Maitse. Vajadusel lisa veel mett, soola või pipart.
Rösti sai, määri sellele tomatitapenade ja naudi klaasi hea veiniga.

2 kommentaari:

  1. Suvesoojusest pakatav amps, mis tuisusel talveõhtul sulatab südameid... Kärdla PÖFFi filmiklubi kohviku külastajate üks lemmikuid.

    VastaKustuta
  2. palun seda ohtralt jõululauale ja muidu külmade ilmade soojendamiseks :) veini kah ikka!

    VastaKustuta