kolmapäev, mai 18, 2011

Nõgesesupp kitsejuustukreemiga


Selle imeliselt mõnusa ja toitva kevadsupi retsept on pärit eelmisest kevadest. Valmistatud soome köögi kursustel, mille juhendajaks oli Ants Uustalu. Supp oli mullusel kevadel mitmed korrad menüüs ja sattus ka Teele soovil minu blogi tunnusfotoks. Juba eelmisel aastal avastasin, et kuigi supp taldrikus on imeliselt roheline jääb ta pildile kuidagi hallikana. Sestap püüdsin selleaastast pilti pisut tuunida.
Supi jaoks korja näiteks keldri tagant liiter noori nõgesepealseid, varu mõned kartulid, pisut sibulat, küüslauku ja varssellerit, külmkapist tilgake koort ja hakka aga pihta.

1 suur sibul
2 küünt küüslauku
2 suurt kartulit
1 vars varssellerit
30 ml oliiviõli
30 g võid
1 l köögiviljapuljongit (olen kasutanud ka kanapuljongit)
100g kohvikoort (50g vahukoort)
1 l pestud ja nõrutatud nõgeselehti

Koori köögiviljad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Prae või ja õli segus sibul klaasjaks, lisa varsseller ja küüslauk. Kuumuta veel pisut, lisa puljong (kuigi meile kaasa antud retseptis oli puljongit 1 liiter, jääb sellise vedelikukogusega keedus pisut vedelaks, sestap lisan puljongit pisut vähem) ja kartulid ning keeda pehmeks. Lisa koor, nõgeselehed ja keeda 1 minut. Püreesta supp ja maitsesta soola ja pipraga.

Kitsejuustukreem

200g kitsejuustu (viimasel korral kasutasin hiiumaist kitsejuustu)
50 ml vahukoort
pisut sidrunimahla, cayenne pipart, suhkrut

Purusta kitsejuust kahvliga, lisa vahukoor, sidrunimahl ja vahusta kreemjaks. Maitsesta cayenne pipra ja suhkruga. Viimasel korral lisasin pisut murulauku ka. Kevad ikkagi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar