neljapäev, juuli 21, 2011

Heeringavinegrett



Retsept pärineb raamatust "Vene köök".

10 väikest kartulit
10 väikest porgandit
5-6 väikest peeti
5 väikest kooritud kurki
4 soolaheeringa fileed

Kaste
2-3 spl veiniäädikat
8-10 spl õli (raamatus oli rafineerimata päevalilleõli, minul läks kastmesse 6spl viinamarjaseemne õli ja 2spl kreeka pähkli õli)
pisut soola
1tl suhkrut
pipart
1 väike punane sibul

Keeda koorega kartulid, porgandid ja peedid eraldi pehmeks, jahuta toatemperatuurile. Koori kõik juurikad ja lõika suupärasteks tükkideks. Tükelda ka kooritud kurgid ning heeringafileed.Sega tükeldatud ained omavahel.
Valmista vinegrettkaste. Selleks sega õli äädikaga ja lisa peeneks hakitud sibul. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Vala kaste salatiainetele ja sega ettevaatlikult. Lase enne serveerimist 2-3 tundi külmkapis maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar