Kolmapäev, mai 09, 2012

Marjakoogid



250g lehttainast,
125g hapukoort,
3-4spl suhkrut,
1 muna,
1spl maisitärklist,
marju,
kaneeli, jahvatatud vaniljekauna, apelsinikoort

Lülita ahi 220 kraadile.
Vooderda muffinipanni pesad lehttainaga. Parim viis minu kogemuse põhjal on lõigata tainast ribad, need võimalikult õhukeseks rullida ja siis ribad vormi sättida nii et "kõrvad" kenasti püsti jääksid. 250g tainast tuleb välja 6-8 koogikest. (Viimastel kordadel olengi teinud 8 kooki, sest siis tuleb tainas krõbedam.) Lõika fooliumist nelinurgad ja suru need kergelt vormide sisse ja küpseta kooke 8 minutit, võta koogid ahjust, eemalda foolium ja küpseta veel 3 minutit.
Sega kokku hapukoor, muna, suhkur, maisitärklis ja maitseained.
Eelküpsetatud koogipõhjadele puista pisut marju, vala peale hapukooresegu, säti vaarikas keskele ja küpseta 180 kraadises ahjus 12-15 minutit.
Koogikesed peaksid välja võttes veel kergelt võdisema.
Lase kookidel jahtuda ning maiusta samal päeval. Järgmisel päeval kipub täidis marjade ümber pragunema, kuid maitse on ikkagi hea.

1 kommentaar: