kolmapäev, aprill 04, 2012

Kuklid küüslaugu ja ürtidega

Need mõnusad kuklid olid kalasupi lisandiks. Retsept on juba ammu Rohelisse märkmikku kribatud, nii ei oska enam öelda, kust see pärit on.




2dl piima
2,5tl kuivpärmi
0,75tl soola
2spl õli
2spl siirupit
1dl helbeid (nt.neljavilja)
4,5dl nisujahu







Sega jahu pärmi ja soolaga. Mikserda soe piim jagusegusse. Lisa helbed,õli ja siirup. Töötle tainast tainasegajaga vähemalt 5 minutit.
Lase tainal umbes tund aega kerkida.
Vormi 12 kuklit. Pane lahtikäiva tordivormi põhja küpsetuspaber ning määri vormi ääred võiga. Aseta kuklid tordivormi põhja. Lase neil vormis kerkida.
Valmista 30g võist, ühest suurest purustatud küüslauguküünest ning meelepärastest ürtidest maitsevõi.
Määri kerkinud kuklid piimaga, vajuta nende sisse lohk ja pane igasse lohukesse maitsevõid.
Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Maitsevad kõige paremini soojalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar