Kolmapäev, juuni 27, 2012

Küpsetatud makrell


Tallinna Keskturu kalapoest on väga rahakotisõbraliku hinnaga võimalik hankida külmutatud makrelli (kalatädid nimetavad seda küll skumbriaks). Need kolm iludust maksid vaid 5 eurot.
Ma ei ole küll külmutatud kala fänn, kuid makrelli puhul minu arust suurt vahet pole, on ta värske või külmutatud.
Niisiis olin ühe pühapäeva varahommikul turu kalaputka esimene klient ja pisut unine tädi valis kalakastis mulle kolm kena kalakest välja.
Pärast nelja tundi autos sulamist oli Kärdlas just paras aeg kalade sisikond ja lõpused välja võtta ning loputatud kalad veel sulama jätta. Poolsulanult on sisikonna väljavõtmine kõige õigem, sest kui kalad on täielikult sulanud võib sisikond kõhuäärtesse mõru maitse jätta.
Sulanud kalale lõikasin mõned salgud, hõõrusin seest ja väljast soola ja pipraga, mahutasin kõhtu fenkoliseemneid, sibula-, sidruni- ja küüslauguviile ning rosmariinioksakese, lasin kergelt pannil oliiviõlist läbi ja ahju. Pisut õli veel peale ning 200 kraadi juures 10 minutit ühele küljele ja sama palju teisele.



1 kommentaar: