esmaspäev, jaanuar 03, 2011

Hiidkrevetid küüslaugu ja tšilliga



Üks ütlemata maitsev eelroog. Kui krevetid pannil särisevad, tulevad meelde Vahemeremaade sumedad tänavad, millede üheks aksesuaariks on mereandide ja küüslaugu aroom. Hiidkrevettide valmistamise viise on ilmselt sadu, minu isiklikuks lemmikuks sai aga ühel mõnusal sünnipäevapeol Pika tänava "Köögis" Toomas Läätse juhendamisel valminud roog. Omapoolselt lisasin retsepti ka küüslaugu. Koguseid ei ole võimalik täpselt anda, sest küüslauku ja tšillit lisan tunde järgi.

hiidkrevetid
mõned küüslauguküüned
tšillit
värsket koriandrit
oliiviõli
soola
laimimahla

Sulata krevetid külmutuskapis. Ideaalne oleks, kui seda saaks teha sõelal nii, et üleliigne vedelik sulaks kaussi. Puhasta krevetid koorikutest, saba püüa alles jätta. Viimasel ajal müügil olevatel krevettidel on seljal juba lõhe ja soolikas eemaldatud. Kui sulle aga satuvad soolikaga isendid, tuleb ka see eemaldada.
Haki tšilli, küüslauk ja koriander(mõnikord kasutan viimase puudumisel ka peterselli), lisa need koos oliiviõliga krevettidele ja lase vähemalt tund marineeruda. NB! soola ja hapet ei tohi lisada.
Prae krevetid kiirelt pannil (max 3 min).
Serveeri värske salatiga. Iga sööja lisab oma maitse järgi soola, pipart ning laimimahla. Näiteks mina tavaliselt soola ei lisagi.


1 kommentaar:

  1. Mm see tundub nii isuäratav. Teele on juba ammu nendest krevettidest mulle rääkinud ja peaksi ka kohe need ise ära proovima.

    :)

    VastaKustuta