pühapäev, jaanuar 16, 2011

Sibulasupp

See supp oli mul juba ammu plaanis. Idee jälle Conrani kokaraamatust. Järgmise lause näppan just sellest raamatust. Väga külmal päeval pole tõesti paremat hingesoojendajat kui kuldse koorikuga kaetud ning aromaatseid aure levitav tulikuum supp.



50g võid
4 suurt salatisibulat, väga õhukeseks viilutatud
2 küüslauguküünt, väga õhukeste viiludena
1tl suhkrut
soola pipart
1l vasika-või köögiviljapuljongit
1 veiniklaasitäit kuiva valget veini
oksake tüümiani ja mõned petersellivõrsed kimpu köidetult

Sulata suures potis või, seejärel lisa sibulad ja küüslauk ning lase aeglaselt haududa, kuni segu muutub kahvatukollaseks. Selleks kulub väga madalal kuumusel 30 minutit. Sibul ei tohi põhja kinni jääda ega kõrbema minna. Kui sibul on pehme, lisa 1tl suhktut ja pisut soola. Seejärel lase edasi haududa, kuni sibulamass on läbinisti pehme ja maht tunduvalt vähenenud. Lisa puljong, vein ja maitseroheline ning lase veel 30 minutit keeda. Vajadusel maitsesta.
Kui soovid valmistada Soupe a l'Oignon Gratinee'd, siis jaga supp väikestesse kuumakindlatesse kaussidesse, kata kergelt röstitud saiaviiluga ning raputa üle ohtra koguse riivitud Gruyere'iga, hoia grillelemendi all, kuni juust on kuldne. Minul olid juustusaiad küll seekord lisandiks ning kaetud Šveitsi juustuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar