reede, jaanuar 28, 2011

Pardirind taipärase kastmega


Selline nägi välja meie pere viimane lemmikõhtusöök. Krõbedad kanatiivad, aurutatud riis, värske salat ja pardirind taipärase kastmega.
Pardirind on vist meie kõigi lemmik. Valmistamine imelihtne: pane pardirind nahapoolega külmale pannile ja prae pruuniks. Pruunista ka teine pool ning eriti paksu filee puhul ka küljed. Keera veskist mõlemale poolele soola ja pipart ning järelküpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Keera fileed fooliumisse 10 minutiks järelküpsema. Kastme retsepti sain siit. Asendasin vaid tšilli taipärase tšillikastmega (vt. eelmine retsept).
Teele soovil panen retsepti siiski kirja.

jupike ingverit (kogus sõltub sööja maitsest)
2 suuremat küüslauguküünt
tšillit (olen kasutanud Thai tšillikastet)
2 dl kanapuljongit
3-4spl sojakastet
3spl ketšupit
suhkrut, pipart

Haki ingver ja küüslauk väga peeneks. Vala potti õli, sinna sisse (külma) küüslauk, kuumuta pisut, siis lisa ingver, tšilli või tšillikaste, kuumuta veel pisut. Lisa puljong, sojakaste, ketšup ja keeda kaste umbes poole võrra kokku. Maitsesta vajadusel suhkru ja pipraga. Korra lisasin lõpuks ka sortsukese Cointreau likööri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar