pühapäev, aprill 01, 2012

Ahjus küpsetatud siig

Ilus elu jätkub. Reedel tagasi saarele sõites saime tuttavalt kalamehelt kõne, et hommikul oli kalameeste jumal teda kena saagiga õnnistanud. Nii lebasidki meie köögilaual sellised siiapurakad. Lisaks veel kolmekilone lõhe.
Ega midagi, aeg juba hiline, nii tuli kalad kiirelt rappida. Kõige väiksem jõudis õhtul praetuna taldrikule.
Kõige suurema soolasin graavimeetodil (sool, suhkur. pipar, till).
Keskmine isend valmis järgmisel õhtul ahjus küpsetatuna.














Siia hõõrusin seest ja väljast soolaga. Kõhtu läks pisut purustatud pipart, mõned tillivarred, 4 lehte kuivatatud salveid, paar sidruniviilu ning killuke võid. Mässisin kala fooliumisse ja 10 minutiks 200 kraadisesse ahju. Siis võtsin kalakese välja, piserdasin peale pisut valget veini ja oliiviõli ning lahtiselt uuesti 10 minutiks ahju. Lõpuks veel 5 minutiks grilli alla.















Lisandiks valmistasin fantaasiasalati, mille koostises olid külmkapist leiduvad köögiviljad: porgand, kurk, mandariin, fenkol ja roheline sibul õlikastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar