laupäev, veebruar 26, 2011

Marineeritud koha

Paar kuud tagasi naasis T autoteenindusesest (?) külmutatud kohablokk kaenla all. Ise veel hullult õnnelik, et just Peipsilt toodud ja puha. Ei osanudki tema rõõmu jagada. Esiteks ei armasta ma külmutatud kala ning teiseks oli kogus ikka väga suur. Nii see kalapakk oma koha sügavkülmas leidis. Vaatamata pidevatele meeldetuletustele ei tulnud mul mingit mõnusat ideed, mida selle kalakogusega peale hakata. Lõpuks andsin järele ning tõstsin paki külmkappi sulama. Selgus, et pakis oli 9 kobedat kohafileed. Täpselt samal ajal leidsin Pireti blogist selle retsepti. Kolm fileed igatahes oma tee aurutuskarpi leidsid. Tulemus oli super hea, no ei olnud aru saada, et tegu on külmutatud kalaga. Kõige suuremast fileest tegin rohelisi kalakooke- ikka idamaade mõjutustega.
Järgijäänud kalad praadisin, ja nagu te juba aru saate, viimased lihtsalt marineerisin.
See on nüüd minu lapsepõlve retsept ja meenutab kauneid kevadisi aegu Pärnus, kus kohakala oli lausa igapäevane toit, mitte luksus nagu praegu.
praetud kohafilee tükke
1/2 l vett
1 porgand
2 keskmist sibulat
5 pipratera
2 vürtspipra tera
2 loorberilehte
1 spl 30% äädikat
1spl soola, 1spl suhkrut
Kõigepealt keeda sibula-ja porganditattad poolpehmeks. Siis lisa maitseained ning äädikas, keeda veel pisut. Jahuta marinaad ja vala kaladele. Parim nautimise aeg on järgmisel päeval.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar