neljapäev, veebruar 03, 2011

Šokolaadimoussee

Üks tore ja lahe magustoit, mille maakeelne nimi on šokolaadivaht. Mulle lihtsalt hakkas sõna mousee millegipärast meeldima. Maitse asi...
Vaja läheb:
100g tumedat šokolaadi
1spl võid
2 suuremat munakollast
4spl vett
2dl vahukoort
1spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
serveerimiseks vaniljejäätist ja tumeda šokolaadi laaste

Pane valmis kaks kuumakindlat kaussi. Ühte kaussi läheb šokolaad, 2spl vett ja või. Teise munakollased ja 2spl vett. Kõigepealt sulata vesivannil (pott veega,milles vesi on peaaegu keemistemperatuuril) pidevalt segades šokolaad, siis pane vesivannile munakollased ja vispelda need vahule. Sega šokolaad ja munavaht kokku ning jahuta.
Vahusta koor koos suhkrutega tihedaks vahuks.Ühenda šokolaadivaht ja vahukoor. Antud kohustest saab 4 magustoidupokaali. Kata pokaalid toidukilega ning aseta vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema. Serveeri vaniljejäätise ja šokolaadilaastutega.

1 kommentaar:

  1. mm :) tahaks praegu oma kohvi kõrvale just seda mousseed. ja muideks, väga ilus ja professionaalne pilt!

    VastaKustuta