teisipäev, oktoober 11, 2011

Hirveliha hautis õuntega


Selles hautises otsustasin kokku panna kaks sügisest toorainet: hirveliha ja õunad. Tulemus oli üllatavalt hea.

1kg pehmet hirveliha (vähemalt nädal aega külmkapis seisnud)
2 suurt haput õuna
1 suur sibul või porruvars
3 küüslaugu küünt
1 sellerivars või tükike juursellerit
2 loorberilehte
5 kadakamarja
100g suitsupeekonit
1 dl valget veini
puljongit
soola , pipart
tüümiani, piparrohtu
paneerimiseks jahu

Lõika tunnike toasoojas olnud liha umbes 3cm läbimõõduga kuubikuteks. Maitsesta soola ja pipraga, veereta jahus ning pruunista jaokaupa. Aseta liha ahjupotti.
Lõika peekon kuubikuteks, haki sibul, küüslauk ja seller, õun koori ning lõika sektoriteks.Pruunista pannil kõigepealt peekon, siis lisa ülejäänud ained ja hauta mõned minutid. Kalla segu lihale. Lisa vein, keeda alkohol välja. Nüüd lisa niipalju puljongit, et liha oleks peaaegu kaetud. Viska potti ka loorber, kadakamarjad, mõned tüümiani-ja piparrohuoksakesed. Maitsesta soola ja pipraga.
Hauta pada madalal kuumusel vähemalt 3 tundi.

1 kommentaar:

  1. mm... see tundub nii hea :) kui kuskilt siin vaid hirveliha saaks!

    VastaKustuta