reede, oktoober 21, 2011

Põdramaksa pasteet

Retsept on mugandatud Mari-Liisi blogist. Seal on see valmistatud broilerimaksast ja seedermänniseemnetega. Kahjuks on meie peres kahel inimesel seedermänni seemne allergia (väljendub mõrus järelmaitses),nii et asendasin need kõrvitsaseemnetega. Samuti leidis lõpuks kasutuse minu nn. aiataha läinud rabarberivein, mille ma liigse suhkru lisamisega suutsin ära rikkuda. Maks ja magus vein sobisid aga ideaalselt.




500g põdra maksa (vanema looma oma leotan piimas vähemalt 2 tundi)
50g võid praadimiseks
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 porgand
3dl valget veini (rabarberiveini)
8 kuivatatud musta ploomi
8 päikesekuivatatud tomatit õlis
3spl calvadosi või brändit
50g võid
12 rosmariini okkakest
peotäis kõrvitsaseemneid (kuival pannil röstitud)
soola, pipart

Pese ja leota maks, sulata pannil 50g võid, patsuta maks kuivaks ja pruunista kiirelt. Haki sibul ka küüslauk, puhasta porgand ja lõika kuubikuteks. Lisa juurviljad maksale, kalla juurde vein, maitsesta soola ja pipraga. Kata pann kaanega ja hauta madalal kuumusel 10 minutit.
Vala kogu panni sisu kõrgesse kaussi või köögikombaini purustajasse, lisa ploomid, tomatid, pehme või, calvados, seemned ja rosmariin ning surista pasteediks. Mari-Liis soovitab jätta segu kindlasti sõmeraks.
Pasteet võiks olla algul üsna vedel, sest või kõveneb hiljem külmkapis. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri järgmisel päeval röstisaia ja mingi hapukama moosiga (punasesõstra tarretis on parim).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar