Retsept pärineb samuti "Vahemere maade kokaraamatust".
4 spl extra virgin oliiviõli
1 suur mugulsibul, peeneks hakitud
1 keskmise suurusega kana, 4-8 tükiks lõigatud ( mina kasutasin koibi)
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
1 tl apteegitilli seemneid
125 ml kuiva valget veini
2 spl peeneks hakitud ürte (salvei, tüümian, rosmariin ), mina kasutasin enda kasvatatud ja kuivatatud salveidt punet ja tüümiani
poole sidruni riivitud koor ja mahl
60 g musti oliive (lisasin värvi rikastamiseks ka rohelisi)
maitse järgi soola, pipart
Kuumuta õli kastrulis keskmiselt kuumaks. Lisa sibul ja hauta see klaasjaks. Sega juurde küüslauk ja fenkoliseemned. Lisa kanatükid ja pruunista need üleni ( suurema koguse puhul on ilmselt mõistlik kanatükke pannil praadida). Vala juurde vein ja keeda paar minutit. Lisa ürdid, sidrunikoor, oliivid, sool ja pipar. Kata kastrul kaanega ja hauta madalal kuumusel vähemalt tunnike. Mina hautasin pliidiplaadi 1 astmel 3 tundi. Serveerimisel lisa kanale sidrunimahl.
Kana kõrvale sobib oivaliselt focaccia, mis samuti pärit Liguuriast.
Toit sobib suurepäraselt Itaalia unistuse leevendamiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar