150g peekonit
150g musti oliive
1 loorberileht
4 kooritud küüslaguküünt
1,5 kg kooritud kartuleid
1l puljongit
Kuumuta õli suures kastrulis tuliseks. Pruunista peekonit koos oliivide, loorberilehe ja küüslauguküüntega 5 minutit. Lisa kartulid ja hauta madalal kuumusel 5 minutit. Vala kartulitele kuum puljong (nt. juurvilja või kana) ja keeda veel 15 minutit või seni kuni kartulid on valmis. Maitse, vajadusel lisa soola ja pipart. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril.
Mulle tuletas see toit oma idee lihtsuse poolest meelde pekikastet lapsepõlvest, st. valmistada toit kodus olevatest toiduainetest. Meil rippus sahvris suitsusink, sibulad ja piim olid alati olemas, kartulid ka salves ja nii sõime korra või paar nädalas pekikastet kartuli ja hapukurgiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar