Teisipäev, märts 22, 2011

Sidrunisuflee

Gordon Ramsay raamatust hurmavat sidrunisuflee pilti vaadates imestasin isegi, miks ma pole kordagi sufleed teinud. Tekst kena foto juures oli ka väga innustav. Hiiumaale jõudes oli mul ühel õhtul selge: nüüd ja kohe pean ma selle katsetuse ette võtma. Kuna retseptiraamat jäi Tallinna, tuli internet abiks võtta. Retsepti leidsin siit. Antud kogustest saab 6 sufleed (vormi läbimõõt 8,5, kõrgus 4,5).

4 munakollast
4 munavalget
50g võid 1dl nisujahu
4dl piima 1dl suhkrut
1spl maisitärklist
1 suure sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
peale riputamiseks tuhksuhkrut

1. Määri vormid (ka ääred võiga), puista üle suhkruga
2. Eralda munakollased valgetest.
3. Sulata potis või, lisa jahu ja sega. Võta pott tulelt, vala piim sisse ja vispelda korralikult.
4. Keeda segu madalal kuumusel 5 minutit.
5. Lisa ükshaaval munakollased.
6. Lisa suhkur, maisitärklis, sidrunikoor-ja mahl.
7. Lülita ahi 175 kraadile. Tavaliselt kasutan pöördõhku, kuid seekord oli tavaline pealt-alt kuumus, kuna kartsin,et liigne tuul võib kogu ürituse rikkuda.
8. Jahuta muna-piimasegu toatemperatuurini.
9. Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
10. Lisa 1/3 munavalgevahust segule, sega hoolikalt, siis lisa ülejäänud munavalgevaht ja sega väga ettevaatlikult, et tainas jääks kohevaks.
11. Jaota tainas vormidesse. Tõmba suure noaga taina pind siledaks, käi noaga veel vormide sisemised seinad üle.
12. Pane vormid ahju ja küpseta 17 minutit. ÄRA AHJUUST VAHEPEAL AVA. Ahjust võetud sufleedele sõelu peale tuhksuhkur ning maiusta kohe.

1 kommentaar: