Neljapäev, märts 03, 2011

Creme caramel

Üks meie pere lemmikmagustoidu retsept on pärit "Eesti kokkade kokaraamatust". Retsepti autor Veiko Ruukel. Seekord katsetasin karamelli keetmist muscovado ja demerara suhkruga. Vaatasid teised mulle kapist juba tükk aega õnnetult otsa.

Karamellkaste
3spl muscovado suhkrut
2spl demerara suhkrut
1spl vett

Kreem
200ml (2dl) piima
200ml (2dl) vahukoort
100ml (1 dl) suhkrut
2 muna
4 munakollast
pool vaniljekauna

Kõigepealt valmista karamell. Selleks keeda suhkruid ja vett madalal kuumusel ühtse segu tekkimiseni. Jaga karamellisegu 6 silokoonvormi ( läbimõõt 7 cm, kõrgus 4 cm ).
Sega kausis munad ja munakollased. Kuumuta potis piim, vahukoor ja vaniljekauna seemned ja koor. Ära keeda! Pane paar lusikatäit kuuma segu munade hulka, sega. Nüüd lisa ülejäänud piima-vahukooresegu, samal sega massi vispliga. Kurna saadud segu läbi sõela ja vala vormidesse. Kuumuta ahi 110 kraadini.
Kata vormid fooliumiga, aseta kõrge äärega anumasse, vala kolmveerandi vormide kõrguseni kuuma vett ja küpseta umbes tunnike.
Aseta vormid külma jahtuma. Lõika ettevaatlikult vormi ääred lahti ja aseta vorm tagurpidi taldrikule. Siidine kreem ja mõnus muscovado- maitseline karamelline kaste; lihtsalt täiuslik magustoit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar